17 Ocak 2016 Pazar

iPhone' a Zil Sesi Yükleme

iPhone' un kendi zil seslerinden sıkılanlar için, deneyerek bulduğum yöntemleri anlatıcam.

Öncelikle Android' deki kadar basit olmadığını söylemeliyim. Biraz uğraştırıyor. 2 yolu var.

1. Yol:

iTunes programını indirip kuruyoruz, iPhone' u bilgisayara bağlıyoruz. iTunes' u iPhone ile eşzamanlama yapıyoruz. Sonra iTunes' un müzik sekmesini açıyoruz.


Buraya zil sesi yapacağımız müzik dosyasını atıyoruz. Sonra üzerinde SAĞ Tıklayıp, AAC Sürümünü yarat diyoruz.


Hızlı oluyor. Dönüşen dosya yanında belirecek. Yeni dosyanın üzerinde SAĞ tıklıyoruz ve Windows Gezgininde göster diyoruz. Şarkımızın dosya konumu açılacak. Açılan klasörden şarkımızı kesip masaüstüne alıyoruz. Sonra müzik sekmesinde tüm şarkıları siliyoruz (zil sesi deneme şarkılarını yani)


Masaüstüne attığımız şarkı dosyanın uzantsı .m4a şeklinde geliyor. Uzantıyı normalde görmeyiz. Göremediğimiz için değiştiremeyiz de. Önce uzantıları açmamız gerekiyor. Bilgisayarımı ve ya herhangi bir klasörü açıyoruz. Resimde görülen yere tıklıyoruz.



Windows 8 kullananlar bu yolla açacak. Win7 kullananlar sol bölümden Düzen diye bir sekme arayacak. Klasör seçenekleri onun içinde bulunuyor.

Klasör ve arama seçeneklerini açınca pencere gelecek. Görünüm sekmesinden aşağıdaki yolu izlemeniz gerek. Bilinen uzantılar satırındaki Tik i kaldırın ve tamam deyin. Masaüstüne gelin.


Şarkıya bakın. Uzantısı açıldı ve .m4a şeklinde görünüyor.


Şimdi bu şarkıya SAĞ tıklayıp, yeniden adlandır diyoruz. İsim hanesi açıldığında adını ellemicez. Sadece noktadan sonraki uzantıyla oynucaz. .m4r olacak şekilde yazıyoruz.


Uyarı verecek emin misin diye. Evet diyoruz. Artık şarkımız .m4r uzantılı ve simgesi otomatik olarak iTunes simgesine dönecek. (uzantıları kapatabiliriz artık, aynı yolla) Şimdi iTunes' u bir daha açın, resimde görülen yere tıklayın.


Burası boş gelecek. Masaüstündeki iTunes simgeli .m4r uzantılı şarkıyı tutun, sürükleyin ve bu boş yere bırakın.


Attığını şarkı böyle görülecek. Zaten uzantı doğru olduğu için hiç uyarı falan vermeyecek. Şimdi aşağıdaki resimde gösterilen yere gidin.


Aygıtın içine girecek. Oranın Ses Tonlarına gidicez. Aşağıdaki resimde gösterilen yere tıklayın.

Burada Eşzamanlama yazısı çıkacak, işaret kutusuna işaret koyun ve eşzamanlayın. Sonra Aygıt sekmesinin Ses Tonlarına gidin ve iPhone içinde atılan yen zil sesinizi görün. Artık telefondan ayarlar->ses bölümünden yeni zil sesini seçebilirsiniz.

Bu zor yoluydu. Yapabildiyseniz çok iyi. Yapamadıysanız biraz daha kısa yolunu anlatıcam. Ama bunun için internet bağlantısı gerekli.

2. Yol:

Zil sesi yapacağınız dosyayı https://mp3cut.net/tr/ bu adrese atıp düzenleyeceğiz. Siteye girince, Dosya Aç diye kocaman bir tuş görünecek. Oraya basıp şarkıyı seçin. Kırpma sayfasına geçecek.
Orada ister kırpın ister kırpmayın, ama iPhone Zil Sesi tuşuna basıp kaydedin. Sonra da indirin.

İnen dosya hazır olarak .m4r uzantılı gelecek. Bu dosyayı direk iTunes'un içine atıcaz.



Yani üstteki resimdeki sekmeyi açıp, şarkıyı içine sürükleyeceğiz. Sonrada Aygıtın Ses Tonları sekmesine gidip eşzamanlama yapıcaz.

2. yol daha basittir ama uzun yolunu da vermek istedim. İnternetsiz ortamda lazım olabilir.

*Benim bunları yaptığım telefon iPhone 5' ti. Diğerlerinde denemedim. Ama muhtemelen onlarda da aynı şekilde olacaktır.
**Zil sesi 40 saniyeden uzun olmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder