12 Temmuz 2017 Çarşamba

Okudum: Esrarengiz Kelimeler (Almila Aydın)



Adı: Esrarengiz Kelimeler
Yazar: Almila Aydın
Fiyat: 12 tl
Sayfa: 224

Kitabın kapağı çok hoşuma gitmişti, bir de adı. Ama ciltli gelmesi daha da güzel oldu :)
Kitap ortaokul düzeyindeki çocuklara yönelik hazırlanmış. Zaten ana karakterleri de bu yaş grubundaki çocuklardan oluşuyor. Arada bu tarz okumayı seviyorum. Sıkmadı beni, 2 günde bitirdim. Akıcı ve güzel bir anlatımı var. Kitaplar, yazarlar ve kitap konuları hakkında aslında alttan altta eğitici bir kitap olduğunu söyleyebilirim. İçinde rahatsız edici hiçbir içerik yok. Rahatla okunabilir.

Kitap okumayı sevmeyen Mert, sıkıcı bir ödevi için kütüphaneye gider ve orada biriyle çarpışır. Yere düşen kitaplar karışır. Kitaplarını kütüphaneye teslim ederken, birinin oraya ait olmadığı anlaşılır ve o yabancı kitap Mert'in elinde kalır. Kitabın ismi yoktur ve Mert okumayı sevmeyen bir öğrencidir.
Kitabın üzerindeki kayıt numarasından İdil'e ulaşır. İdil tam bir kitap kurdudur ve Mert'e yardım eder. İsimsiz kitap ipuçlarıyla doludur ve zamanla 4 kişi olurlar. Her birinin ipuçlarını çözmede katkısı olur ve oradan oraya koşarak hareketli birkaç hafta geçirirler. Tabii ki bu arada dostlukları gelişir ve bilgileri de.
Eğlenceli bir macera, sonu ise ummadığımız bir yere çıkıyor. Daha doğrusu kitabın başında okuduğumuz ama çocukları takip ederken unuttuğumuz bir şeye bağlanıyor olay :)

14 yorum:

  1. Kitabın sonuyla ilgili gelen yoğun isteğe anlam veremesem de hatırladığım kadarıyla yazayım.

    Başta Mert'in eline bir yerden yaz kampı veya yaz okulu gibi bir broşür geçiyor. Tanıtımı çok sevip başvuru yapıyor ve sonrasında bu olayı unutuyor. Aralardaki tüm o maceralar bittiğinde kendilerini bahsi geçen o broşürdeki okulda buluyorlar. Meğerse o kurumdaki kişiler başvuran öğrencileri denemek için onlara gizemli bir kitap verip, olayı çözümleme süreçlerini izliyorlarmış. Sonuca ulaşanları da okula kabul ediyorlarmış.

    Kalın bir kitap değil. Okuması çok zevkli ve özetinden çok daha iyi!

    YanıtlaSil
  2. Çoktan teşekkür ederim çoktan güzel olmuş gerçekten

    YanıtlaSil
  3. Pardon yanlış yazmışım çoktan yerine çok olucaktı

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Tam anlamıyla bir özet değil. Tanıtım.

      Sil
  5. Abi bu kitabın kısaca özetimi hoca özet isityorda

    YanıtlaSil