14 Eylül 2016 Çarşamba

Okudum: Adonya (Elif Gülnur Parmaksız)



Adı: Adonya
Yazar: Elif Gülnur Parmaksız
Fiyat: 11 tl

Çocuklar için yazılmış bir kitap. Bunu bilerek okudum tabii ama içinde alınması gereken dersler falan sıkıcı anlatılıyor, vermek istediği mesajı hikaye içinde hissettirmeden veriyor zaten, ama ayrıca gözümüze soka soka bir daha anlatması biraz sıkıcı olmuş. Çocuklar da bundan sıkılır mı bilemem.

Hikaye çocuklarla başlıyor. Apartman girişinde oynarlarken hop düşüveriyorlar Adonya'ya. Kedilerin konuşabildiği sihirli bir dünyadır orası. Ama insan yaşamıyor ve tesadüfen gelen insanları da hemen geri gönderiyorlar. Tabi bizim afacanlar çok meraklı oldukları için bir sürü macera yaşıyorlar. Hatta bir ara kızlar kötü cadının esiri olup sihir yapmasını falan öğreniyorlar. Sonra kehanetteki savaş çıkıyor, iyilikle kötülük karşı karşıya geliyor. Savaşı tabi ki iyiler kazanıyor.

Kitap fena değil de, karakter sayısı çok fazla ve hepsinin isimleri çok karışık. Ayrıca yer isimleri de karışık. Bu karmaşaya alışınca iyi okunuyor..

3 yorum:

  1. Merhaba,MorMidye.Kitabım hakkındaki yorumlarınız için teşekkür ederim. 2. kitabım 101 Odalı Konak'ı da tavsiye ediyorum.Eleştirilerinizi merakla bekleyeceğim.Sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,MorMidye.Kitabım hakkındaki yorumlarınız için teşekkür ederim. 2. kitabım 101 Odalı Konak'ı da tavsiye ediyorum.Eleştirilerinizi merakla bekleyeceğim.Sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. ilk fırsatta okuyacağım :)

    YanıtlaSil