21 Nisan 2016 Perşembe

Okudum: Eon, Eona (Alison Goodman)



Adı: Eon, İçinizdeki Dragonu Keşfedin / Dragon Ustasının Doğuşu
Yazarı: Alison Goodman
Orj Adı: Eon - Dragoneye Reborn
Sayfa: 557

Kitabın adı kısaca Eon :)
Yine 3 günde bitirdiğim sürükleyici bir kitaptı kendisi. Akıcı şekilde yazılmış, merak ettirecek şekilde kurgulanmış. Ejderha ve uzak doğu sevenlere hitap eden fantastik bir roman.

Konusunu özetlersek; Eona adlı bir kızın, dragon ustası olma yolunda ilerleyişini anlatıyor. Dragon ustaları sadece erkek olmak zorundaymış, bu yüzden kızımız Eon adıyla sakat bacağı olan bir erkek rolünde katılıyor elemelere. 12 dragondan her biri bir sene yükselişe geçiyor ve sadece bir çocuğu seçiyor. Dragonlardan biri de kayıp 500 yıldır. Hikayesini sebebini bilen yok. Tüm belgeleri herşeyi yanmış. Ortaya çıkmasını bekliyorlar. O kayıp dragonda gelip bizim kızı seçiyor. Meğerse o dragon da dişiymiş ve hep bir kız aday beklemiş. Tabi komisyon bu kadarını bilmiyor.
Aynı zamanda ülkeyi yöneten imparator, prens takımı da var ve taht oyunları.. Eon'un başı baya derde giriyor.
Seçilen çocuğun dragonla bütünleşip onunla iletişime geçmesi gerek. Ama Eon'unki o kadar kolay olmuyor. Dragonuna kendini erkek gibi gösterdiği için iletişim kuramıyorlar. Çözüm yolunu bulması baya sancılı oluyor.

Başta biraz karışık gelse de sarıyor hikaye. Aslında kitabın devamı da varmış. Adı Eona. Ama Türkçe'ye çevrilmemiş. Araştırdım ama hiçbir yerde yok. Belki bir gün çıkarsa, hemen alıcam.





Adı: Eona - Son Dragon Gözü
Orj. Adı: Eona - The Last Dragoneye
Yazar: Alison Goodman
Sayfa: 651

Neredeyse 2 yıl aradan sonra devam kitabını okuyabildim. Konuyu genel hatlarıyla hatırlasam da Eona dışındaki karakterlerin isimlerini unutmuştum. Ama okurken, zaten hatırlatıcı şeyler eklendiği için zorlanmadım. Dil yine oldukça akıcı, hızlı okunuyor ve çok heyecanlı.

Herkes yansıma dragonu ustasının artık kız olduğunu öğrenmiş. Ama çok da şaşırmıyorlar çünkü dünyaları tehlike altında. Fare dragonu ustası hırslı Ido, Eona dışındaki tüm ustaları öldürmüş ve kendisi de Lord Sethon tarafından esir alınmıştır. Eona zamanında Ido'yu iyileştirip aralarında bir bağ kurduğu için zaman zaman enerji dünyasına girip Ido'nun hayatta olup olmadığını kontrol eder. Aslında dragon eğitimini tam almadığı için Ido'ya ihtiyacı vardır ama henüz onu kurtaracak durumda değillerdir. Prens Kygo tahtın varisi olduğu için inci boynundadır ama uzaktan amcası Lord Sethon ona rakip olup kendi ordusunu toplamaktadır.
Enerji dünyası Eona için tehlikelidir. Diğer on ustasız dragon her an Eona'ya saldırmak için tetiktedir. Ama yine de Eona zaman zaman o dünyaya girip etrafındakileri iyileştirir. Bu arada Eona'nın 500 yıl önceki atası Kinra, enerjisiyle imparatorluk incisini alması için Eona'yı dürter durur. Kinra'nın günlüğünü çözdükçe sırları açılır ama tam olarak anlayamazlar. Ido'yu ele geçirdiklerinde Eona eğitime devam ederken o sıralarda annesini de bulurlar. Meğerse Kinra kendi torunlarına 3 miras bırakmıştır. Hep anneden kıza geçecek şekilde. Bir tekerleme, bir bilmece ve plaketi. Eona onun kanından gelen son varistir.
Bir kitabın. Eona bile kontrol edemiyor o gücü. Ama dragon ustalığının arkasındaki sırrı öğrendiğinde hem kitabı kullanacak, hem imparator incisini serbest bırakacak hem de dragonlardan vazgeçecektir. Hırslı Ido engel olmaya çalışsa da başaramayacak tabii ki.

Özeti lezzetli olmuyor, okumak gerek :) Ben çok beğendim. Güzel bir fantastik dünya kurgulanmış.

3 yorum:

  1. Eon un ikinci kitabı olan Eona yı almadan önce google da araştırayım dedim ve bloğunuza rastladım. İlk kitabı okuyalı seneler oldu ama okuoku da indirimde görünce ikinci kitabı alayım mı diye düşünüyorum. İlk kitap başta biraz zorlasa da, çok beğendiğimi hatırlıyorum.Neyse artık bloğunuzu takipteyim. blüğuma beklerim

    YanıtlaSil
  2. Eona'nın fiyatı düşsün diye bekliyordum ben de. Okuoku'da aramak aklıma gelmemişti. İyi oldu söylediğiniz, teşekkür ederim.
    Umarım ilki kadar sevdirir devamı da..

    YanıtlaSil
  3. 9.90 a inmiş haberiniz olsun. 😃

    YanıtlaSil