31 Mart 2017 Cuma

Okudum: Botticelli'nin Sırrı (Marina Fiorato)



Adı: Botticelli'nin Sırrı
Yazar: Marina Fiorato
Orj. Adı: Botticelli Secret

Kitap 604 sayfa. Çok kalın ve kalın olduğu gibi de içi macera, heyecan dolu :) Çok akıcı bir dili var, konu da sarıveriyor hemen. İtalyan isimleri ve yerleri azcık kafa karıştırsa da çok fazla karakter yok ve hepsi akılda kalıyor.

Önyargılı olmamak lazım. Kitabın arkasındaki yazıda, başroldeki kadının durumu pek iç açıcı değil. Ama kitap da zaten onun üzerine kurulu değil. Zaten olay da kurgu olduğu için sıkıntı olmuyor.

Botticelli bir resim yapıyor. Adı Primavera. Resim gerçekte de var ve sık sık incelemenizi öneririm okurken. Bu resimde ortadaki ana karaktere bir yüz lazım oluyor. Flora'ya. Luciana da bir müşterisi vasıtasıyla bu resme mankenlik yapıyor. Ama o sırada çok konuşuyor ve ağzından, bilmeden resmin sırlarını kaçırıyor. Botticelli buna kızarken, Luciana resmin küçük bir kopyasını yanında alarak kaçıyor. Tanıdığı tüm kişiler birer birer öldürülüyor bu resim yüzünden. Kaçma sırasında da tesadüfen Peder Guido ile tanışıyor. Kaderleri onları yol arkadaşı yapıyor ve 8 şehir geziyorlar. Çok macera atlatıyorlar ki anlatsam sayfalarca özet çıkar.

İyisi mi okuyun. Herkese tavsiye ederim.

Primavera

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder