5 Mart 2017 Pazar

Okudum: Proje (Brian Falkner)



Adı: Proje
Orj. Adı: The Project
Yazar: Brian Falkner

Kitap gençlere yönelik yazılmış. Zaten baş kahramanları da lise öğrencileri. Ama yetişkinler de okuyabilir, sıkıcı bir kitap değil. Oldukça sürükleyici, heyecanlı ve maceralı bir kurgu..

İki kafadar, kendi küçük yaramazlıklarıyla ortalığı karıştırırken, birden olaylar meraklarını çelecek şekilde gelişmeye başlıyor. Önce Leonardo Da Vinci'nin yazdığı bir kitaba denk geliyorlar internette. Sonra okul kütüphanesini su basacak diye kitaplar taşınırken, bu kitabın gerçeği geçiyor ellerine. Kitabın gerçeğini de arayan bir adam var. Bulup getirene milyonlar vermeye hazır. Ama bizim kafadarlar kitabı kaçırırken bu adama yakalanıyorlar ve adamın kötü niyetli olduğunu öğreniyorlar.
Meğerse kitapta bir çeşit nükleer bombanın planı varmış. Adam onun için peşindeymiş. Ama olaylar öyle bir gelişiyor ki, Leonardo'nun bir zaman makinesi icat ettiğini öğreniyorlar. ve onu kullandığını. Hatta Leo geleceğe gidip orada gördüklerini not almış, ve geçmişe tekrar döndüğünde notlarındaki yazılar da tersine dönmüş :)
Kötü adamın amacına ulaşmak için Hitler dönemine geri gidip, planları Hitler'e ulaştıracağını öğrendiklerinde iki afacan da peşlerinden gider ve savaşın ortasında kötü adamın planlarını yok ederler. Gittikleri geçmişten, şimdiye dönmeleri de ayrı bir zahmetli :)

Okurken eğlendim, tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder