16 Ağustos 2018 Perşembe

Okudum: Komplo (Gayle Lynds)



Adı: Komplo
Orj. Adı: The Last Spymaster
Yazar: Gayle Lynds
Sayfa: 557
Fiyat: 9 tl

Kitap orta düzey bir polisiye roman. Bir süredir polisiye okumadığım için özlemişim, severek okudum bitirdim diyebilirim. Dili akıcı, yazım hatası pek yok ve sıkmıyor.

Deneyimli bir ajan, zamanında karıştırdığı işler yüzünden hapse atılır. Ama bir gün kimseye farkettirmeden oradan kaçar. Onun peşine bir avcı takarlar. Avcı da ajandır, adı Elain. Mesleğinde düşüştedir, o yüzden bu işi ona verirler. O da birden canlanır :)
Kaçak ajanımız ise biraz yaşlı, Jay. Ama çok akıllı ve nerede ne yapacağını biliyor. Kaçtıktan sonra eski dostlarına uğramaya başlıyor. Aslında kaçmasının bir amacı var ama bunu başta kimse anlamıyor, daha doğrusu sadece özgürlük için kaçtığını sanıyorlar ama o iş öyle değil. Avcı keskin zekasıyla çözecek bunu da.
Sonra ortaya bir eski ajan daha çıkıyor, Raina, aynı zamanda Jay'in eski sevgilisi. O da kaçıyor ve ikisinin yolu bir yerlerde kesişecek.
Diğer taraftan, bir kaçakçılık düzenleniyor, çok parası olan insanlar var, bir de kötü amaçları olanlar. Son teknoloji cihazları,savaş çıkarmak amaçlı kaçırıyorlar. Buna engel olunması gerekiyor tabii. Jay, avcısını ve arkadaşlarını toplayıp kaçakçıların peşine düşüyor ama bilmiyor ki içlerinden biri, ikili oynuyor.
Kitabın sonunda herkes huzura eriyor mu? Bir kısmı :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder