22 Şubat 2021 Pazartesi

Okudum: Destanlar Çağı, Kılıçlar Çağı (Michael J. Sullivan)



Adı: Destanlar Çağı
Orj. Adı: Age Of Myth
Yazar: Michael J. Sullivan
Sayfa: 413
Fiyat: 18 tl

Çok güzel bir seriye denk geldim. Tamamen orijinal bir konusu var diyemem ama okurken mutlu oldum çok. Bambaşka fantastik bir dünya. Anlatımı hem çok akıcı hem de eğlenceli. Karakterlerin tepkileri güldürdü beni pek çok kez. İncelikle yazıldığını düşünüyorum. Zaten önsözde yazar biraz açıklamış kendini. Tüm seriyi yazıp bitirip öyle bastırmış mesela. Kitabın sonunda da yazım aşamalarından bahsetmiş. Okurken sevdiriyor kendini.

Farklı bir dünyadayız. Pek çok ırk var. Her ırkın ismi de garip. Zamanla isimlere alışacağız. Zaten başlarda öyle çok karmaşık gitmiyor. 2-3 karakterle ilerliyor bir müddet. Tanrı olmayan ama tanrı sanılan büyülü bir ırk var: Fhrey'ler. Onların da başı var, yönetici gibi Feyn. Bunlar en üstün ırk ama kendi içlerinde de sınıflama yapmışlar ve en üstün biziz diyen tarafın zalimlikleri yavaş yavaş çıkacak ortaya.

Normal insanlar Fhreylere göre hayvandan farksızlar. Baya basit görüyorlar onları. Ama insanları hafife almayın. Bu dünyada insanlara Rhun deniyor.  Bir gün bir Rhun, bir Fhrey'i öldürüyor. Amacı falan yok, olaylar öyle gelişiyor. Bu kişinin namı yayılıyor, Tanrı Katili diye. Fhreyler tanrı gibi görülüyordu ya hani. E ölebiliyormuş bunlar, diye bilinç sıçraması olacak.

Bu dünyadaki sıradan yaşamın kırılma noktası o Fhrey'in ölümü evet. Sonrası epey maceralı ve eğlenceli. Tanrı Katili Raithe, yanına birini daha alıp ortadan kaybolmaya çalışacak ama tüm heyecanlı olayların da ortasında bulacak kendini. Karşısına da hep enteresan tipler çıkacak. Persephone'u sevdim mesela, güçlü bir kadın. Mistik Suri de çok gizemli ve  kendince hoş bir aurası var..

Kitaptaki gizemler yeri geldikçe işlendiği için merak hiç bitmiyor. Bu seri 6 kitapmış aslında ama dilimize 2 tanesi çevrilmiş. Umarım diğerleri de yakın zamanlarda çevrilirler.

*Kapaktan çok etkilendim. O büyük ağaç önemli, arada gidip ona soru soracaklar. Ağacın önündeki figürler de kitabın ana karakterleri.




Adı: Kılıçlar Çağı
Orj. Adı: Age Of Swords
Yazar: Michael J. Sullivan
Sayfa: 490
Fiyat: 22,5 tl

İlk kitaptan tanıdığımız karakterlerle devam ediyoruz. Önemli bir olayla başlıyor kitap. Sevdiğimiz bir yapıya bir şey olacak, üzüleceğiz. Sonrasında bir yolculuk başlayacak. Persephone kendi ırklarının Karrel'ini seçmek istiyordu, yani kahramanını. Fhreylere karşı savaş açıp onları yenmek istiyordu. Bu amaç için tüm insan klanlarının liderlerini toplamayı planlıyor. Persephone'u pek çok zorluk bekliyor bu yolda. 

Sevimli grubumuza 3 tane de Dergh katılacak, yani cüceler. Bunlar orta dünya evrenine benzetilebilir. Fhreylere de elf diyorlar zaten bazı bazı. Neyse bu benzetme çok mühim değil. Ama Derghlerin meşhur  dağ altı şehrine bir iblis dadanmış bak bu biraz Smaug gibi işte :)

Bahsi geçen 3 cüce biraz cingözlük yapıp Persephone'u kendi şehirlerine gitmeye ikna ediyorlar. Persephone ve arkadaşları o iblisi yok ederlerse, insan ırkına Kılıç verebileceklerini söylüyorlar. Vaat vermek kolay. Cücelere güvenmemek gerek. Ah neler neler gelecek başlarına. Kitaba adını veren kılıçlar işte bunlar. Elde etmesi öyle zorlu olacak. Persephone'u zekasından dolayı tebrik ettim gerçekten. 

Okuması keyifliydi. Orta dünya evrenine benzetip durup da can sıkmaya gerek yok. Bu hikayenin de kendi içinde özgün tarafları var. Zevk almalı..

* Kitaplarımı ve diğer eşyalarımı sattığım dolap hesabım: 

https://link.dolap.com/XU2He

13 yorum:

  1. Kenara kaydedildi, elfler, insanlar ve cüceler genel anlamda bu tip eserlerde kullanılan ırklar zaten. bu nedenle fantastik kurgu öğeleri taşıyan kitaplar genelde benziyor J. R. R. Tolkien eserlerine :) Fazla takılmamak önündeki kitaptan zevk almaya bakmak gerek

    YanıtlaSil
  2. Konuları güzelmiş. Hoşuma gitti. Şimdi gidip indirimde olup olmadığına bakacağım. 😂 Kapaklar da güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar çok pahalı olmadılar sanki hiç. Ben alalı epey oldu tabii ☺️

      Sil
  3. Bizde sıkıntı teliflerin tam haledilmemesi ve serilerin eksik olması seri ya tam basılır ya Hiç basılmaz. Yazar bile her şeyi yazıp bitirip yayımlayacak kadar incelikli düşünmüş ama bizde :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yazarın inceliğine bile dikkat edilmiyor maalesef 🙁

      Sil
  4. Çok tatlı bir çelişki 🥰 umarım denk gelir ve okursunuz, hoş bir macerası var 😊

    YanıtlaSil
  5. uzun zaman oldu seri okumayalı içimde kıvılcımlar uyandı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun ara verilince seri okumak göz korkutabiliyor. Korkuların üzerine gitmeli 😇

      Sil
  6. Bu çok iyi oldu sevdiğim tarz aldım listeye teşekkürler önerin için :)

    YanıtlaSil
  7. 2 kitabıda okudum devamı gelmeyince insan biraz sıkılıyor. serinin tamamlanmasını beklemekte yarar var. 3.kitap ne zaman çıkacak bir biginiz var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. ne zaman çıkar bilmiyorum, çıkacaksa hepsi birden çıksın, böyle bölük pörçük oluyor.

      Sil