12 Ocak 2017 Perşembe

Okudum: Bilgi Avcısı (Taylor Stevens)



Adı: Bilgi Avcısı
Yazar: Taylor Stevens
Orj. Adı: The Informationist

Sürükleyici bir kitap. Anlatımı akıcı, merak ettiriyor. Sadece yer isimleri biraz karışık geliyor ama zaten belli yerlerde dolandıkları için ona da alışılıyor. Çok bayılmasam da sevdim kitabı.

Zengin bir işadamının kızı 4 yıl önce turist olarak gittiği Afrika'da kaybolur. Onu bulmak için çok kişiyi görevlendirirler ama kimse bulamaz. Dahası arayan kişilerin başına kötü şeyler gelir. Son olarak her türlü bilgiyi edinmesiyle ünlü bir kişi olan Vanessa Michael Munroe adlı bayana başvururlar. Kadının bir sürü ülkede farklı adları var. En bilinen adı bu. Her türlü bilgiyi edindiği gibi çok da karanlık bir tip. Her an birini öldürebilecek ve hayatta kalabilecek yeteneklere sahip. 20 küsür dil biliyor ve çok hızlı öğreniyor.
Vanessa'nın Afrika'da geçen eski 9 yılı çok acıklı. Oraya dönünce zaten geçmişiyle de yüzleşecek. Bunun yanına bir de ajan veriyorlar. Adam kitabın sonuna kadar bir numaralı şüpheli zaten. Tuhaf davranıyor. Neyse, kızı bulmak için sürekli ülke değiştiriyorlar. Tabi bu arada Afrka'daki tuhaf yönetimlere de değiniliyor. Yaşaması zor bir yermiş.. Kızı buluyorlar ama geri getirmek kolay olmuyor. Arada bu ikiliyi öldürmek isteyenler falan da çıkıyor. Ortalık baya karışıyor. Böyle böyle de kitap bitiveriyor :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder