2 Ocak 2017 Pazartesi

Okudum: Toprak (Buket Uzuner)



Adı: Toprak - Uyumsuz Defne Kaman'ın Maceraları
Yazar: Buket Uzuner

Tabiat Dörtlemesinin 2. kitabı. Su'dan sonra çok büyük bir merakla ve hevesle okudum. 3 günde bitirdim. Su'ya göre daha kalın bir kitap, 550 sayfa, macera daha çok tabii :) Çok akıcı ve sürükleyici bir dili var yine. Bitirmeden bırakılmıyor, uyunmuyor, iş yapılmıyor :)

Uyumsuz Defne'miz Su kitabının sonunda Çorum'a gönderilmişti. Tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili araştırma yapmak için. Toprak kitabı da buradan başlıyor işte. Defne araştırma sırasında tabii ki kayboluyor ve ortaya bir geyik çıkıyor. Umay Ninemiz İstanbullardan koşa koşa geliyor yanında Sahaf Semahat ile. Geyiğin yanından ayrılmıyorlar. Bir yandan da Defne'nin gönderdiği Kutadgu Bilig şifrelerini çözmeye çalışıyorlar. Defne'yi tarihi eser kaçakçılığı yapan çete üyeleri kaçırmış. Kitap boyunca bulunamıyor. Sonlarda bulunuyor.

Yine Türk mitolojisine ve Şamanlığa dair güzel anlatımlar var ki, bu kısımlar gerçekten çok okunası. Hele ki bizim bildiğimiz Hades'e denk düşen Erlik Han'ın tasvir edilişi beni bile korkuttu diyebilirim :) Devamını çok büyük meraklarla bekleyeceğim tabii ki..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder