17 Ocak 2018 Çarşamba

Okudum: Başlangıç (Dan Brown)



Adı: Başlangıç
Orj. Adı: Origin
Yazar: Dan Brown
Sayfa: 534

Çok pahalı olduğu için ödünç alıp okudum. Büyük beklentilerim yoktu, bilindik Dan Brown romanı.. Konu başka ama işleyiş benzer. Yine din konusu, semboller, bizden çok önde bir teknoloji ve tam önemli bir şey olacakken ölüverenler.. Gizli katiller de var evet, bir de güzel bayan.
Kitabı okuma sürecinde çok hasta olduğum için iyiden çok, kötü yanlara odaklandım belki ama çok da sıkıcı olmadığını söyleyebilirim. O kadar pahalı olmasına da anlam veremiyorum ayrıca!

Robert Langdon rutin hayatına devam ederken, teknolojide kendini aşmış bir arkadaşı (aynı zamanda öğrencisi) onu bir etkinliğe davet eder. Sıradışı bir müzede yapılacak etkinlikte bu kişi önemli bir açıklamada bulunacaktır ki sonrasında yer yerinden oynayacak diye bekliyoruz. Maalesef bu kişi tam konuşacakken birisi uzaktan vurup öldürür onu. Sonra ortalık karışır ve Robert, kendini açıklanamayan bu önemli sunumun peşinde bulur. Yanında da tabii ki bir bayan olmalı. Bu seferki kraliçe adayı. Olayımız İspanya'da geçiyor bu arada.
Ölen kişinin yapay zeka ürünü bir asistanı vardır, kitap boyunca pek sempatik takılır kendisi, ben bile alışmıştım yakınlığına, yardımcı oluşuna vs. Ama sonradan çıkacak oyunu onun da.
İşin kiliseye varan kısmı biraz zorlama. Dinin farklı bir kolunda ilerleyen farklı bir kiliseye mensup bir adam, üstlerden aldığı bir emirle Edmond'u vurmuştur ve onun açıklayamadığı sunuma da engel olmak için Robert ve Ambra'nın peşine düşer. Sonunda kendi canından oluyor da olana kadar epey koşturtuyor insanları.
Çok önemli sunumdaki bilgiler ise oldukça bilimsel.Mantıklı mı değil mi çok da düşünmedim. Düşünsem de düşünmesem de zamanla geleceği de göreceğiz zaten, böyle düşünüyorum :)

3 yorum:

  1. Ben bu kitabı Da Vinci Şifreleri serisinin başlangıcını anlatıyor sanmıştım.Başka bir yorum sayfasında okumuştum da alakası olmadığını o zaman öğrenmiştim.Seriyi sevmiştim ama bunu henüz almadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok, kitap diğerlerinden bağımsız, sadece ana karakter aynı kişi.

      Sil
    2. Evet öyleymiş..Bu da başka bir macera..

      Sil