30 Mayıs 2021 Pazar

Okudum: Kehanet Yılı (Charles Soule)




Adı: Kehanet Yılı
Orj. Adı: The Oracle Year
Yazar: Charles Soule
Sayfa: 402
Fiyat: 20 tl

Bu kitap karşıma nasıl çıktı bilmiyorum. Başları güzeldi, heyecanlı ilerliyordu ama sonra biraz sıktı. Ana karakterin depresif halleri ve çok da anlamlı olmayan davranışları sonucu kitap elimde 15 gün süründü. Sonlara doğru biraz daha hızlanıyor tabi olaylar ama sıradan bir macera kitabı işte. Ne çok kötü ne de çook iyi..

Will adında genç bir müzisyen var. Ünlü biri değil, arada çok meşhur olmayan gruplarla gitar çalıyor. Bir gün rüyasında Will'e 100 küsür kehanet söyleniyor. Adamın hayatı ondan sonra değişiyor. Bazı kehanetler sıradan, bazılarıysa küresel boyutta. Tabii Will bunların bir kısmını halkla paylaşacak bir website üzerinden. Kendince önemli gördüklerini saklayacak ve paraya dönüştürmeye çalışacak. Yanında ona yardımcı olan bir arkadaş var: Hamza, sanırım Hintli. Parasal hesaplamalarda iyi iş çıkarıyor bu adam.
Kitap benim anlattığım akışta başlamıyor. Olayın ortasından başlıyor, biz okuyarak anlıyoruz. Will'e yardım edenler, onunla röportaj yapmak isteyenler, Will'i yaklamak isteyenler.. Bir sürü kişi Will'in peşimde. Kahinin kim olduğu halk tarafından bilinmese de ilerleyen zamanlarda öğrenecekler. 

Kitabı tam olarak kötüleyemiyorum da, kurguda bazı iyi yerler var çünkü ama boşluklar da var. Seri de değil aslında ama bazı yerlerin ucu açık bırakılmış, bazı yerler de apar topar geçiştirilmiş. Bir tuhaf olmuş işte. Vaktiniz bolsa okuyun.

* Kitaplarımı ve diğer eşyalarımı sattığım dolap hesabım: 

https://link.dolap.com/XU2He

2 yorum:

  1. Konu ilgimi çekti ama dediğin gibiyse sıra gelmez okunacaklardan. 😊

    YanıtlaSil