29 Eylül 2021 Çarşamba

Okudum: Sirius Muhafızları - Rasputin'in Yüzüğü (Serhat Batur)

 



Adı: Sirius Muhafızları - Rasputin'in Yüzüğü
Yazar: Serhat Batur
Sayfa: 400
Fiyat: 22 tl

Kitabı alalı epey olmuştu. Bilerek eski baskı tercih ettim, fiyatı uygundu. Şimdi nasıldır bilmiyorum.

Baştan söyleyeyim, seriymiş. 2 kitap daha olacakmış sanırım. Ama basılmış mı göremedim, belki de yazıyordur hala. Kitap çok güzel aslında. 3-4 günde biter, gayet de sürükleyici. Böyle güzel bir kitabı elimde 1 ay süründürdüğüm için hangi makamdan özür dilemeliyim bilmiyorum. Hayatımızın çıkmaz sokaklarında dolanırken, güzel şeylere hak ettiği değeri veremiyoruz maalesef. Siz öyle yapmayın.

Berk kendi halinde bir adam. Küçük bir kafe işletiyor. Halinden de memnun. Ama küçük yaşta ailesini kaybettiği için biraz buruk. Neyse bir gün kafede bir bayanla tanışıyor ve zamanla yakınlaşıyorlar. Kadın biraz gizemli. Asıl amacını okudukça öğreneceğiz.

Rasputin, kitabın başında öldürülüyor. Elindeki yüzüğü de onu öldüren kişiler alıp ortadan yok oluyorlar. Yüzük çok güçlü, belki de bu dünyadan bile değil. Ona sahip olmayı herkes istiyor.

Günümüzde de Berk'in yolu Rus ajanlarıyla kesişecek ve antika eserleri toplayan birinden hayatının aslında hiç de bilmediği gerçeklerini öğrenecek. Hiç tahmin etmediği bir miras kalacak ona. (para değil) Sonra her şey birden hızlanacak. Yolculuklar onu pek çok önemli yerleşim yerine götürecek..

Diğer yanda da Kaftar adında bir topluluk var. Her şeyden üstün onlar. Bambaşka bir şeye inanıyorlar. Kendi efsaneleri var ve malum yüzüğe kavuşmak istiyorlar. Kaftarların karşıt topluluğu da Sirius Muhafızları. Bu iki topluluk yüzyıllardır çatışma içinde. Sirius tarafındakiler dünyayı her türlü tehlikeden korumayı amaçlıyorlar. Kaftarlar kötü olan taraf. Berk bunlardan birine ait ama hangisine söylemeyeyim. Kendi de zamanla öğrenecek zaten :)

Birkaç yorumda Dan Brown benzetmesi yapılmış. Evet, onun gibi önemli mekanları dolaştırıyor yazar bize. Heyecan, macera, cinayet, biraz tarih, kurgu vs. hepsi var. Böyle eserlere denk gelmek güzel. Denk geldiğini fark edebilmek daha da güzel..

* Kitaplarımı ve diğer eşyalarımı sattığım dolap hesabım: 

https://link.dolap.com/XU2He

4 yorum:

  1. Kitaba daha önce rastlamamıştım. Ama kesinlikle Dan Brown tadı var anlattığın kadarıyla. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarlarımızın reklamı daha fazla yapılmalı aslında. Arada kayboluyorlar ☺️ Okusan seversin 🥰

      Sil
  2. edebiyat dışı bu türleri yazan yerli yazarlara alışamadım henüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şeye alışılıyor, her şeyeee 😄

      Sil