29 Temmuz 2017 Cumartesi

Okudum: Uçuş 345 (Cenk Kayakuş)




Adı: Uçuş 345
Yazar: Cenk Kayakuş
Sayfa: 383
Fiyat: 13 tl

Başrolde Hakan Geda olur da macera güzel olmaz mı :) Çok akıcı ve sürükleyici. Beğendim.

1975'te İzmir'den İstanbul'a giden bir uçak, elektrik kesintisi sebebiyle piste inemez. İner ama hemen kalkmak zorunda kalır, yolu göremediği için. Havada bir tur atarken işler ters gider ve uçak Marmara Denizi'ne düşer. İçindeki yolcularla birlikte sulara gömülür. Kazadan sadece bir kişi kurtulur: Dieter Ihler. Alman bir gazetecidir, araştırdığı önemli bir konu hakkındaki belgeleri su geçirmez çantasındadır. Uçak suya gömülünce çanta orada kalır. 40 yıl sonra birileri çıkarana kadar. Kimin çıkaracağını söylememe gerek yok :)

Avrupa'da zengin bir silah tüccarı, yıllardır savaş silahı koleksiyonu yapmaktadır. Koleksiyondaki en önemli parça Attila'nın mezarıdır. Onu da Kıbrıs Barış Harekatı sırasında keşfetmişlerdir. Herkesten gizlice Avrupa'ya kaçırmıştır. Zaten Dieter Ihler'i de bu yüzden ortadan kaldırmak isterler. Her şeyi bildiği için.

Dieter yıllarca saklanır ama 40 yıl sonra ortaya çıkar ve uçak pistinin elektriğini kesenlerin bant kaydını bulur. Sonra bu kaydı, kazada ölenlerin akrabalarına yollamaya başlar. Topkapı Sarayı'nın müdürüne de bir kaset gönderir. Müdür, dolaylı olarak Hakan'la tanışır ve olay Hakan'ın ilgi alanına girer. Sonrası soluksuz bir macera..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder