4 Ağustos 2019 Pazar

Okudum: Incarceron, Sapphique (Catherine Fisher)



Adı: Incarceron
Yazar: Catherine Fisher
Sayfa: 439
Fiyat: 19 tl

Uzun zamandır bu kitabın takibindeydim. Fiyatı çok yüksek olduğundan alamıyordum. Kitap fuarında 19 tl ye görünce gözümden kalpler çıktı tabii :)
Kapağından da anlaşılacağı gibi fantastik bir eser kendisi. Güzel yorumlar da okumuştum hakkında. Çok abartılacak kadar olmasa da güzel bir kurgu diyebilirim. Doğruluk Kılıcı'ndan sonra okuduğum içindir belki, biraz tuzu az gibi ..

Bildiğimiz dünyaya bir şeyler olmuş, nüfus artışı, teknolojinin ilerlemesi falan, düzen bozulmuş. Adına Hiddet Yılları demişler. Herkes kötü bahsediyorsa kötüdür belki gerçekten. Sonra bir sürü insanı bir hapishaneye sokmuşlar. Adına Incarceron demişler. İçerisi cennet gibiymiş. Kendi yapay zekası da varmış, kendi kendine yüzyıllarca geçinebilirmiş. Nerede olduğunu ise Müdürü dışında kimseye söylememişler.
Sonra da dışarıdaki hayata bir çeki düzen vermişler. 16-17 yüzyılların modası, teknolojisi, kraliyet düzeni. İnsanları bu yüzyılın koşullarında yaşamaya mecbur bırakmışlar. Adına da Protokol demişler. O saatten sonra her türlü bilimsel ilerleyiş durmuş, yasaklanmış. Ve bir gün veliaht prens ölmüş. Aynı vakitlerde Incarceron, kendi çocuğunu üretmiş bir hücrede. Geçmişini hatırlamayan ergenlik döneminde bir çocuk. Adı Finn. Rüyalarında ve geçirdiği kriz nöbetlerinde dışarıdaki hayatı görüyor, oradan geldiğini ve bölük pörçük anılarını. O yüzden hapishaneden kaçmak istiyor hep. Ama herkesin bildiği bir gerçek var. Incarceron'a giriş de çıkış da yapılamaz. Sadece bir kişi kaçabilmiş geçmişte, bir efsane. Adı Sapphique. Onun izinden gidecekler elbet. Ama çıkabilecekler mi?

Dışarıda ise bir kız var, adı Claudia. Hapishane müdürünün asi kızı. Ölen prensin nişanlısı. Ama 2. prensle evlenmek zorunda, babasının hırsları yüzünden. O prens de çok itici biri. Ama Claudia'nın derdi sadece evlilikten kaçmak değil. Incarceron'u merak ediyor. Oraya girmek istiyor. Çünkü oranın cennet gibi olduğunu biliyor. Aslında çok yanılıyor.

Kitabın kapağındaki anahtarın ortaya çıkmasıyla olaylar hızlanıp daha bir güzelleşecek ve sayfalar akıp gidecek.

*Hapishanenin nerede olduğunu öğreneceğiz. Gerçekten etkilendim.




Adı: Sapphique
Yazar: Catherine Fisher
Sayfa: 431
Fiyat: 19 tl

Finn hapishaneden çıkmıştı. Özgür bir dünyada sadece yıldızlara bakıp keyif çatacağını düşünüyordu ama Dışarısı hiç de umduğu gibi değildi. Yıldızlar vardı evet ama diğer tüm gerçekler fazla can yakıcıydı. Kraliçe'nin oyunlarına karşı Claudia ile ayakta durmaya çalışırken, birden Finn'e çok benzeyen biri çıkıp gelecek ve kendinin gerçek prens olduğunu iddia edecek.  Tüm saray halkı da onun çok inandırıcı olduğunu düşünecekler. Örümcek kafalılar.

Diğer yandan hapishanede işler yolunda değil. Keiro ve Attia bir yolculuğa çıkacaklar. Bir eldivenin peşinde düşecekler. Efsaneye göre Incarceron'un, Sapphique'e verdiği gizemli eldiven. Bu eldiven Sapphique'i hapishaneden çıkarmıştı, onları da çıkarabilecek mi acaba?

Claudia'nin akıl hocası değerli Sapient Jared, biraz şeker hastası kıvamında dolanıyor etrafta ama bu hikayede kilit bir rolü var. Gidişatı değiştirecek hamleler peşinde.

Oldukça heyecanlı bir serüvendi benim için. Hızla okuyup bitirdim. Bayılacak kadar olmasa da beğendim.

*Söylesene Incarceron, kalbin kilidini hangi anahtar açar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder