15 Aralık 2019 Pazar

Okudum: Zehirci, Casus (Jeff Wheeler)



Adı: Zehirci (Jeff Wheeler)
Orj. Adı: The Queen's Poisoner
Yazar: Jeff Wheeler
Sayfa: 427
Fiyat: 9 tl

Uzun zaman önce aldım. Seri olduğunu öğrenince devamı çıksın diye bekledim ama çıkmadı. Yazar yazmış da, sanırım Türkçe'ye çevrilmemiş diğerleri. Umarım kısa zamanda çevrilirler.

Kapağının güzelliğinden de anlaşılacağı gibi fantastik bir kitap kendisi. Ana karakteri 8 yaşında bir çocuk, Owen. Buradan yola çıkarak çocuk serisiymiş gibi geliyor ama bence tam olarak çocuk serisi değil. Okurken geri döndüğüm yerler oldu mesela, macera hızla akarken kaçırdığım noktalar olmasın diye. Ana hatlarıyla basit gibi görünse de kendi içinde derinliği olan bir hikaye.

Kingfountain hafif büyülü bir krallık. Kralı da enteresan biri. İyi gibi durmuyor, çok  kötü de değil. Karar veremedim. Owen bir dükün en küçük oğlu. Dük krala karşı geliyor ve oğlunu rehin alıyorlar. Hapis hayatı değil çocuk için. Sarayda büyüyecek, sadece ailesinden uzakta. Sarayda zamanla dostlar edinecek Owen. Bazıları kendinden çok büyük olacaklar. Bu dostlardan biri de malum Zehirci. Kralın değil kraliçenin zehircisi. Çok zeki biri ve iyi saklanıyor. Onu bulurlarsa öldürecekler o yüzden Owen ile gizli görüşüyor. Elinden geldiğince çocuğu eğitmeye çalışıyor. Zehirci olayların akışını değiştirecek fikirlere sahip. Owen'ı da karıştırıyor bu işlere. Çocuk için hem iyi hem de kötü şeyler getirecek bu gidişat.
Kitap güzel bir yerde bitiyor. Devamını çıksın diye ağlatmayacak kadar :)

Sevdim.




Adı: Casus (Jeff Wheeler)
Orj. Adı: The Thief's Daughter
Yazar: Jeff Wheeler
Sayfa: 461
Fiyat: 20 tl

Yakın zamanda basılmış, gördüğüm gibi aldım tabii. Owen büyümüş. Büyürken de yakın arkadaşı Elizabeth ile daha da yakınlaşmış ve aslında onunla evlenmeyi düşünüyor. Ama Kral Severn'in bu gençler hakkında çok daha farklı fikirleri var. Çünkü Elizabeth'in mantıklı bir konuşma becerisi var. Owen'ın da kutsal büyülü yetenekleri var. Severn kendi için yararlanacak bu çocuklardan.

Son derece akıcı ilerleyen güzel bir maceraydı yine. 3 günde okuyup bitirdim. Ama hikaye henüz sonlanmadı, aslında biraz buruk bitti diyebilirim. Kimse ölmedi ama gelişmeler tatlı gelişmedi diyelim. Ayrıca fountain büyüsünün derinleşmesi ve kehanetlerin belirmesi güzeldi.

Kitaba adını veren casus da aslında orijinal adındaki hırsızın kızı. O da bir zehirci ve gidişatta önemli rolleri olacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder