20 Eylül 2015 Pazar

Anasayfa Değişmesi, Bilinmeyen Site Sorunu

Kullandığınız tarayıcı ne olursa olsun, herkesin tarayıcıyı açtığında görmek istediği bir site vardır :Anasayfa. Bu çoğu zaman google dır ama isteğe göre değiştirilebilir.

Bazen tarayıcıyı açtığımızda karşımıza hiiiç duymadığımız, görmediğimiz ve bilmediğimiz bir siteyle karşılabiliriz. (sweetpages, oursurfing, delta-search, luckysearch vs.) Buna sebep, ya yeni bir program kurulmuştur (onunla birlikte gelmiştir bu site) ya bilinmeyen bir siteye, reklama tıklanmıştır veya bir eklenti yoluyla bulaşmıştır.

Aslında tam olarak virüs olduğu söylenemez ama virüs gibi başa beladır ve yolunu bilmiyorsanız bu siteyi kullanmaya mecbur kalırsınız. Benim deneyip de kurtulduğum birkaç yoldan bahsedeyim:

- Önce tarayıcının ayarlarına girip anasayfa adresini eski haline getiriyoruz ve kaydediyoruz. Aynı şekilde eklentilerden o tuhaf siteyi de silebiliriz.

Google Chrome için görsel:



Internet Explorer için görsel:




- Tarayıcıyı açtığınız halde anasayfa yine o bilinmeyen site olarak geliyorsa  bu sefer daha karmaşık bir düzenleme yapmak gerekiyor. Tarayıcıyı açtığınız kısayolun hedefini düzelteceğiz.(yabancı siteyi silerek) Başlat menüsünden veya görev çubuğundan tarayıcı simgesini bulun ona sağ tıklatın. Özelliklere girin. Sonra:



ok işaretiyle gösterdiğim Hedef bölümüne bakıyoruz. Orada tırnak içinde programın adresi yazar. .exe ile bitmesi gerekir. Tırnaktan sonra gelen site ismini silin (tırnağı silmeyin) sonra Tamam deyin eski haline döner.

*Bunları yaptığınız halde o siteden kurtulamadıysanız, Google da anasayfa sorunu olarak arayın, önerilen programları indirip kurun, kullanın. O zaman da düzelir. (adwcleaner vs.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder