7 Haziran 2016 Salı

Okudum: Sultanı Öldürmek (Ahmet Ümit)



Adı: Sultanı Öldürmek
Yazar: Ahmet Ümit

Ödünç alıp okudum. Güzel bir cinayet bekliyordum ama bu kitaptan o tadı alamadım. Baş karakterin kendi kendine konuşmaları çok uzun ve sıkıcı. Olayların Fatih Sultan Mehmet'e dayanması da biraz zorlama olmuş. Zorla araya konuşmuş bölümler gibi. Çok boş vaktiniz varsa okuyun ama iyi cinayet veya ters köşe istiyorsanız İstanbul Hatırası'nı okuyun. O çok daha güzel.

Konusu: Müştak Serhazin adında bir tarih profesörü. Bir hastalığı var, Çok sarsıcı bir olay yaşadığında hafıza kaybı geçiriyor ve son birkaç saati hatırlayamıyor.  21 yıl öncesinde ayrıldığı bir sevgilisi var. Kadın terk edip gitmiş. Ama adam hala aşık ve saplantılı. Neyse kadın bunu bir gün arıyor, görüşmek için evine çağırıyor. Sonra ne oluyorsa Müştak bey, kadının apartmanında gözlerini açıyor. Hafızası yine gitmiş ve hatırlamıyor. Tabii kadın evinde ölü bulunuyor. Boynunda bir mektup açacağı ile.

Adam önce kendinden şüpheleniyor. Sonra olaylar gelişiyor. Kadın da tarihçiymiş. Fatih'le ilgili çarpıcı bir iddiada bulunmuş ve araştırma yapıyormuş. Olayın Fatih'le bağlantısı burada başlıyor. Sonra Fetih Gezisi adı altında İstanbul'un fethi bir güzel anlatılıyor. Tabii bir yandan polisler ve olağan katiller.. Katilin kim olduğunu söylersem kitap hiç olur. Ama gene de şaşırtıcı biri, o kadarını diyeyim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder