8 Haziran 2017 Perşembe

Okudum: 3:01 (Simon Kernick)



Adı: 3:01
Yazar: Simon Kernick
Orj. Adı: Relentless
Sayfa: 344
Fiyat: 13 tl

Güzel, sürükleyici bir polisiye. Akıcı bir anlatımı ve bolca macera var içinde.

Tom sıradan bir hayat yaşayan, normal bir insandır. Evli, çocuklu ve mutludur. Bir gün çok eski bir arkadaşından bir telefon alır ve o anda hayatı değişir. Telefonun geldiği saat 3:01.
Telefon eden arkadaşı yardım ister ve Tom'un ev adresin vererek ölür. Yani öldürülür. Tom panikle çocukları alıp kayınvalidesine götürür. Eşine bir türlü ulaşamaz ve onun iş yerine gider. Orada kütüphanede bir kadın öldürülmüştür. Katil hala oradadır ve Tom'a saldırır. Katilin elinden kaçınca polislerin eline düşer ve o ölen kadının katili olmakla suçlanır. Delil yetersizliğinden salıverildiği gibi kötü adamlar tarafından kaçırılır. Tom' dan bilgi almak için tam işkenceye girişecekken, kötü adamlardan bir gizli polis olduğunu açıklar ve Tom'u kurtarır.
Karısını kır evinde bulacağı umuduyla gizli polisle kır evine giderler. Karısı oradadır ve Tom'un sandığı kadar da masum değildir. Ölen arkadaşıyla Tom'u yıllardır aldatan ama bunu hissettirmeyen bir kadındır eşi. Tom bunları öğrenirken kır evi kötü adamlar tarafından basılır. Oradan kaçıp bir dağ evine giderler. Tabi bu sırada çocukları kaçırılmıştır ve  o önemli bilgiyi vermedikleri sürece de çocukları öldürmekle tehdit ederler.
Bu sırada olayı takip eden dedektiflerden biri telefon izlerini sürerek dağ evine ulaşır ve çifti kurtarır. Tabi olaylar daha bitmemiştir. Kendilerinden istenen nedir ve daha kaç kişi sağ gösterip sol vuracak, belli değildir.  Gerisini anlatmayayım.
Şaşırtıcı gerçeklerle dolu bir kitap. 1 günde bitirdim ve beğendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder