18 Aralık 2017 Pazartesi

Okudum: Kukla (Ahmet Ümit)



Adı: Kukla
Yazarı: Ahmet Ümit
Sayfa: 504

Eski bir kitap ama yeni geçti elime. Oldukça da uzun. Okurken pek çok yerde sıkıldım. Ama sonunu da merak ettiğim için bırakamadım. Tam olarak polisiye diyemem bu kitap için. İçinde dönemin siyasi akımları da var, bunun insanları nasıl etkilediği vs. Ama sonuçta bir cinayet de var. Keşke Komiser Nevzat da olsaymış :) O çabuk çözerdi işi.

Adnan bey gazetecidir ama artık mesleğinde gerileme dönemine girmiştir. İşe zorla gidip gelirken bir gün tesadüfen üvey kardeşi Doğan çıkar karşısına. Sonradan bunun tesadüf değil planlanmış bir rastlantı olduğunu anlayacaktır. Doğan 80li yıllarda siyasi akımlara kapılan bir gençtir. Hayatı çok farklı yönlere sürüklemiştir onu. Öyle ki birilerinin onu öldürme seviyesine kadar gelmiştir. Ölmeden önce de üvey kardeşine bildiği her şeyi anlatıp, ülkeye gerçekleri duyurmak ister. Bu yüzden Adnan'ın karşısına çıkar. Ama işler öyle göründüğü gibi değildir aslında. Doğan oldukça tehlikeli biridir. Birkaç gün sonra kendi arabasında yanarak ölü bulunur ama uzun süre kimse inanmaz öldüğüne. Dna raporunu beklerken başka önemli karakterler de dahil olur olaya. Birkaç kişi daha ölecektir ama olaylar çözüleceğine daha da karışacaktır. Çünkü Doğan efendi plan içinde plan yaptığı için işler çözülmez, daha da  karmaşık hale gelir.
Bu hengamede Adnan'ın hayatı da alt üst olur. İstemediği halde bu olaya bulaştığı için kendine, Doğan'a kısacası her şeye kızar ama yapacak bir şey yoktur. O içten içe uzun uzuuun cümleler kurarken, Doğan'ın planı da kendince işlemektedir.
Adnan'ın içsel konuşmaları beni benden alsa da yine de heyecanlı bir kitaptı diyebilirim. Sonunda da aslında kitap içindeki tahminlerden biri çıkıyor. Çok şaşırmıyoruz ama kurguyu beğeniyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder