13 Temmuz 2018 Cuma

Okudum: Beyin Senin Hikayen (David Eagleman)



Adı: Beyin Senin Hikayen
Orj. Adı: The Brain - The Story of You
Yazar: David Eagleman
Sayfa: 265

Beynin işleyişini güzel bir dille anlatan bilimsel bir kitap. Normalde gidip alacağım bir tarz değil ama evde denk geldi okudum. Okurken de hiç sıkılmadım.
Bilimsel olsa da anlatım eğlenceli ve sıkmıyor. Hatta beynimizle ilgili değişik şeyler de öğrendim diyebilirim. En başta doğru ve güzel çalıştığı için tüm organlarımıza şükretmemiz gerektiğini öğrendim aslında. Bu çok önemli bir konu ama sıkıntı çıkana kadar farkına varmıyoruz. Kitapta pek çok örnek veriliyor. Sadece beyin hasarı için değil, beyin zaten her organla ilgili olduğu için neredeyse tüm vücut sıkıntılarına yönelik deneyler yapılmış ve bazılarını anlatıyor. O zaman anlıyor insan sağlığın kıymetli olduğunu.
Bunun dışında bence bilimle ilgili olan veya olmayan herkesin okuyabileceği bir kitap diyebilirim. Yer yer güldürüyor, yer yer düşündürüyor.
Yazarın Ingocnito kitabını okumamıştım, o da böyle bilimselmiş. Beyin kitabındaki bazı fikirleri Incognito'dakilerle çakışıyormuş. Yazar kitabın sonunda böyle not düşmüş. Okumuş olsaydım kıyaslama imkanım olurdu ama bir şey diyemiyorum..

Ayrıca bu kitabı  yazarken beyinle ilgili bir de belgesel çekmişler. Bir ara onu da izlemeyi düşünüyorum.

2 yorum: