29 Temmuz 2021 Perşembe

Okudum: Hilebaz Büyücü (Sebastien de Castell)

 



Adı: Hilebaz Büyücü
Orj. Adı: Spellslinger
Yazar: Sebastien de Castell
Sayfa: 442

2-3 yıl önce D&R'da gezerken görmüştüm bu kitabı. Kabı ve konusu ilgimi çekmişti. Aldıktan sonra okumayıp birine ödünç verdim, geri gelmesi de 1-2 yılı buldu. Tek parça geldiğine dua ediyorum.

Baştan söyleyeyim seriymiş bu. 6 kitaplıkmış, dilimize sadece ilk kitabı çevirmişler. Diğerleri yok. Çevrilir mi, belirsiz. Seri olduğu için kitap biraz yavaş ilerliyor. Çok ayrıntılı değil, karakter açısından kalabalık da değil. Zaten kapaktaki 2 kişi yoğunlukta. 

Erkek olan Kellen. Güçlü bir büyücü ailesinin oğlu. Bu dünyada çocuklar 16 yaşında bir büyü sınavına giriyorlar ve geçerlerse iyi bir büyücü olma yolunda ilerliyorlar. Geçemeyenler de büyücülerin hizmetkarı oluyor ya da madenlerde çalışıyorlar. Bu büyülü dünyanın ayrıntılarını ve geçmişini okudukça öğreniyoruz, çok karışık değil.

Kadın karakter de Ferius Parfax. Oldukça gizemli ve ilginç biri. Aslında en çok Ferius'u sevdim bu kitapta. Belki gizemli olduğu için, belki de kendinden emin olduğu için, bilemiyorum. Kapağın iskambil kartı gibi çizilmesinin de sebebi var. Ferius bir gezgin. Yanında bu tarz kart desteleri taşıyor. Aslında kadın, bir büyücü değil daha çok falcı gibi anılıyor ama gizemli. Gittiği yerlerde yeni kart çizimleri yapıyor ve o yerin geleceğinin belirlenmesinde önemi var bu çizimlerin.

Kellen'in omzundaki çirkin şey ise bir sincap kedisi. Kellen'in halkı arasında bu kediler lanetli. Isırdığı büyücüyü büyü gücünden ediyor. Ama türünün yüzyıllar önce yok olduğu biliniyordu. Bir gün bu kedi ortaya çıkacak ve Kellen'in hayatını kurtaracak. Kedi ısırdığı kişilerle konuşabiliyor. Biraz ukala, pazarlıkçı ve son derece huysuz :)

Peki bu kitaptaki asıl konu ne? Kellen'in büyü gücü hızla düşerken, belirleyici sınavlar yaklaşmıştır ve o esnada bu halkın başındaki yöneteci diyeyim, prens ölmüştür. Onun yerine birinin seçilmesi gerekir. Seçilecek kişi büyük ihtimal Kellen'in babasıdır ama adamın büyük rakibi var ve bu rakibin oğluyla Kellen hiç anlaşamıyorlar. Tam da bu karmaşada Ferius gelip Kellen'i ölümden döndürecek ve asıl o zaman ortalık şenlenecek.
Keşke devamı da çevrilseymiş. Kellen'in gelişimini ve Ferius'un daha neler yapabileceğini merak ediyorum doğrusu.

*İskambil destesi benzetmemi Tarot gibi de düşünebiliriz. Çizimlerdeki ayrıntılar önemli olduğu için. Zaten kitabın içinde de birkaç büyük çizim var.

*Yazarın bu seri dışında başka kitapları da varmış. Tabii onlar da çevrilmemiş :(

* Kitaplarımı ve diğer eşyalarımı sattığım dolap hesabım: 

https://link.dolap.com/XU2He

2 yorum:

  1. hem büyücü hem hilebaz. dex çok severim de sanki verimi düştü gibi bu yayınevinin :)

    YanıtlaSil